A fogantatás egy titokzatos, rejtett pillanat, nem tudhatjuk melyik intim együttlétet követően történik meg a csoda… Ez egy valódi kezdet, mert egy emberi élet biológiai és spirituális értelemben is a fogantatással kezdődik. Ha fel tudnánk mérni, hogy milyen hihetetlenül fontos az az időszak, talán lélekben is sokkal tudatosabban készülnénk egy gyermek érkezésére. A fogantatás környékének időminősége – legalábbis a hangulati tónusok – a születésnél megismétlődnek.

Mindig nagy a megdöbbenés, amikor az elemzés során elmondom, hogy „az édesanyját váratlanul érte a terhesség”, vagy az „édesapja sokkal inkább másik nemű gyermeket szeretett volna”. Valaki pontosan tudja ezeket a dolgokat a családi legendáriumból, másvalaki csak itt kap választ régi balsejtelmeire. Természetesen azon már nem lehet segíteni, hogy esetleg nem vártak minket, vagy éppen másnak vártak. Mégis sokszor megértést és megnyugvást hoz, ha tisztázzuk a kezdeti pillanatokat.

 

Fogantatás

 

A várandósság ideje

A magzat fizikai teste az anya testében növekszik, de a baba egyéni lelke – a Jivatma – is ott van már az anya energiaterében. Az embernek nem csak fizikai teste van, hanem finomtestei is. Az anyuka „finomenergiái” folyamatosan táplálják a baba finomtesteinek a fejlődését. Így alakul ki a várandósság során a kötődés a babalélekhez, ami a születés pillanatában már hihetetlenül erős. De nem csak az anyával alakul ki a kapcsolat, hanem az apával, testvérekkel és a többi családtaggal is. A baba a terhesség során is „ott van” a családban, részt vesz az életükben. Minden érzelmi rezdülést rögzít: örömet, feszültséget, fájdalmat. Ezek a „rögzítések” később tisztán láthatók a horoszkópban.

Milyen asztrológiai jelölők „beszélnek”  a születés előtti tapasztalásokról?

 

Az anya

Ha szeretnénk megnézni, hogy az anya milyen érzelmi állapotban volt a fogantatás, terhesség során, a gyermek Holdját kell megvizsgálnunk. A magányosan álló Hold – a Hold jegye előtt és után álló jegyekben nincs bolygó – arra utal, hogy az anya egyedül volt, az apa esetleg csak a szexuális aktus erejéig volt jelen. Az anya elhagyatottnak érezte magát, nem kapott senkitől érzelmi támogatást. Ha ez a Hold még ráadásul aspektus nélküli, vagy a 6. vagy 8. házba kerül, akkor problémák, krízisek kísérhették a terhességet. Ez esetben a gyermek felnőve, mélyen a lelkében magányosnak érzi magát. Hiába veszi körül sok ember, barát, családtag, a lelkében lévő magányt nehéz betölteni. (Ennek az energiacsomagnak Kendruma jóga a neve a védikus asztrológiában)

A Holddal kapcsolatba kerülő Szaturnusz arról „beszél”, hogy az anya félt, gyász vagy valami más nehéz érzés uralta a lelkét. Ha előtte elvesztett egy babát és még tartott a gyászfeldolgozás, akkor is jelen lesz a Szaturnusz-Hold kapcsolat az új baba képletében. Akkor is ilyen jelölőt látunk, ha egy külvilágtól érkező nyomás a gyermekvállalás (kifogszfutniazidőből) pedig az anya szívéből nem szeretne akkor éppen babát.

Az Uránusz Holdra gyakorolt hatása váratlan helyzetet, a Ráhué zavaros körülményeket jelöl az anya életében.

 

Fogantatás 2

 

Az anya és apa kapcsolatának minőségére a fogantatás körüli időben a Nap és a Hold egymástól való távolságából következhetünk. Ha a Naptól megszámoljuk a jegyeket és 5 vagy 9 jegyre találjuk a Holdat, bizonyosak lehetünk, hogy a szülők szerették egymást és harmónia volt közöttük.  Ez a gyermekben – későbbi felnőttben – az ösztönös és tudatos részeinek harmóniájában fog megnyilvánulni.

 

Az apa

Az apa hozzáállását a Nap helyzetéből és aspektusaiból láthatjuk. Egy Jupiter befolyás többnyire büszke apát mutat, aki szeretne utódot és már érett az apaságra.  Az ilyen apa tanácsadója, támogatója, szellemi vezetője is lesz a születendő gyermekének.

Amennyiben a Szaturnusz befolyásolja a Napot, az apa nehéznek, nagy felelősségnek érzi a család bővülését, így nem tud igazán örülni a kis jövevénynek. Az ilyen gyermek felnőve lehet szorongó, aki nehezen talál rá az élet napos oldalára és az önkifejezés is nehéz számára.

 

A nagyszülők

A baba horoszkópjának egyéb elemei szintén beszédesek a fogantatás egyéb részleteit illetőleg. A 6. házban álló bolygó általában ellenségként működik. Ha pl. a nagyszülőket jelölő Ketu ide kerül, arra lehet következtetni, hogy valamelyik nagyszülő ellenezte gyermeke párválasztását. Miután ellenséges a menyével, vejével, a születendő unokának sem örül igazán. Egyáltalán nem meglepő, hogy ezt a nagyszülőt később a baba nem szereti és sír a közelében. Ha a baba horoszkópjában a Ketu a 2. vagy 4. házban áll, a nagyszülők biztosan aktívan jelen lesznek a gyermekévekben.

Tudjuk, hogy a fogantatások nagyobb hányada a legkisebb tudatosság nélkül történik meg és a leendő szülők úgy érzik, hogy semmilyen ráhatásuk nem lehet a kis jövevény karakterére. De ez egyáltalán nincs így! A szülők közötti szeretet és megértés, az apa és anya belső egyensúlya és boldogsága a családtervezés idejében igenis vonzással van egy ugyanilyen rezgésű babalélekre. Minden tisztulás – legyen az fizikai vagy érzelmi – az ima, a meditáció, a zene segítenek magasabb rezgésre kerülni hogy 9 hónap múlva egészséges, kiegyensúlyozott kisbaba születhessen.

 

születés

 

Mi – fejlődésben lévő Jivatmák (egyéni lelkek) – egy hosszú sor nem ideális tulajdonságot hordozunk még, talán ezért nem mindig foganhatunk, születhetünk idilli pillanatokban. Pontosan azért választjuk a fogantatásunknak azt a bizonyos pillanatot, mert az felel meg legjobban az aktuális rezgésünknek. Csak azon az időminőségen keresztül érkezhetünk meg, amilyen minőség bennünk is rezeg. Nincs értelme okolni a szüleinket és a körülményeket, mert a végső felelősek mindig mi magunk vagyunk. A fogantatásunkért, a születésünkért és az életünk minden egyes percéért.