A “se veled, se nélküled” kapcsolat olyan, mint a mérleghinta, amelyen két egyforma súlyú gyermek ül. Egy pici lökés elég, hogy a hinta mozgásba lendüljön és a gyerekek helyet cseréljenek. Aki eddig fent volt, most az lesz lent. És újra jön a pici lökés, megint csere! A „se veled, se nélküled” kapcsolatban pontosan egyforma arányban van a jó és a rossz, a szeretem és a nem szeretem. A legnehezebb talán az benne, hogy állandóan változik, nem lehet megnyugodni és boldognak lenni, vagy kisírni magunkat és továbblépni. Elég egy apró momentum és már fordul is a jó és rossz aránya. Állandó két-ségben vagyunk, ez túlpörgeti az elmét és feldúlja a lelki békét.

Az első asztrológiai megállapításunk az lehet, hogy azok az emberek hajlamosak ilyen helyzetbe kerülni, akiknek a párkapcsolati házukban (7. ház) kettős jegy (Ikrek, Mérleg, Nyilas, Halak) esetleg labilis természetű bolygó (Merkúr, Hold) áll. Ők szinte mágnesként vonzzák azokat a kapcsolatokat, amelyekben valamilyenfajta kettősség, nyugtalanság van.

Kapcsolat

Abban az esetben is „se veled, se nélküled” energetikára következhetünk, ha a kapcsolat mérleghintájának egyik serpenyőjében a „hintázó” horoszkóptulajdonos számára valami nagyon fontos áll. Lehet ez a dolog egy érzelem, amit eddig sosem kapott meg, anyagi biztonság, amire mindig is vágyott, szexuális élmények, amit még eddig nem tapasztalt vagy akár szellemi partnerség. Ha valamire régen áhítozunk és végre megkapjuk valakitől, vele együtt nagyon sok „nem vágyott” dolgot is képesek vagyunk elfogadni.

Jelek a párkapcsolati horoszkópban

Azután sok jelet találhatunk a két fél összevetített (párkapcsolati) horoszkópjában is. Egy Hold-Vénusz együttállás (lelki-szeretet) egy Nap-Hold együttállás (teljes kiegészülés) vagy egy harmonikus Vénusz-Mars fényszög (szexuális harmónia) olyan sarokpontok, amin szinte önmagában is megáll a kapcsolat. Amennyiben egy ilyen harmóniához súlyos diszharmónia kapcsolódik, már készen is van a „hintázó” kapcsolat.

Ilyen diszharmónia – kibékíthetetlen ellentét – jelölője, ha a fő horoszkópelemek 6/8 távolságra vannak egymástól (az egyiktől 6 vagy 8 jegyet kell elszámolnunk a másikig). A partnerek Holdjainak 6/8 távolsága nagyon feszítő érzetet kelt vagy az ascendensek ilyen jellegű kapcsolódása. Ha nagy stellium (bolygóhalmozódás) van a képletünkben és partnerünknek ettől 6 vagy 8 jegyre van valami fontos jelölője (asc, Hold, születésuralkodó, másik stellium) naponta szeretnénk elzavarni! Egyes tulajdonságaitól feláll a szőr a hátunkon, úgy tud viselkedni, ahogy számunkra teljességgel befogadhatatlan.

A 6/8 távolságra álló jegypárok a következők:
 • Koshoz- Szűz vagy Skorpió
 • Bikához- Mérleg vagy Nyilas
 • Ikrekhez- Skorpió vagy Bak
 • Rákhoz- Nyilas vagy Vízöntő
 • Oroszlánhoz- Bak vagy Halak
 • Szűzhöz- Vízöntő vagy Kos
 • Mérleghez- Halak vagy Bika
 • Skorpióhoz – Kos vagy Ikrek
 • Nyilashoz- Bika vagy Rák
 • Bakhoz- Ikrek vagy Oroszlán
 • Vízöntőhöz- Rák vagy Szűz
 • Halakhoz- Oroszlán vagy Mérleg

Figyelem! Ha csak a saját és partnerünk napjegyét tudjuk (amire a bulvár is épít) ne vonjunk le hosszú távú következtetést ebből az egyetlen adatból. Azért mert én „Szűz vagyok” és a partnerem pl. Vízöntő ez csak egy Nap-Nap kapcsolatot mutat. Ettől még lehet nagyon jó az összhang, ha a többi személyiségelem harmonikus.

Szerintem „hintázó kapcsolat” is lehet nagyon értékes! A „hintázó” mozgásban van, rengeteget tanulhatunk belőle – rugalmasságot, határozottságot, együttműködést, határok meghúzását- és nagyot változhatunk általa.

párkapcsolat

Végezetül egy megjegyzés.

Aki olyan párt vonz az életébe, akivel „se veled, se nélküled” kapcsolatba keveredik, érdemes őszintén átgondolnia: nem azért történik-e mindez vele, mert ő se tudja, mit akar? Kétségben van a párkapcsolatot illetőleg… Nem tud a lelkében eldőlni, valóban szeretne-e alkalmazkodni, igazodni egy társhoz vagy jobban szeretne önálló lenni, mindenben önmaga dönteni. Azt hiszem, az igazi dilemma itt van!