Azok a gyógyítók, szellemgyógyászok, közvetítők, családállítók, akik munkájuk során valamilyen információt csatornáznak, fokozottan ki vannak téve az „elszállás” veszélyének. Ők akár 6-8 órát is szellemi térben tartózkodnak, amit nem könnyű hosszútávon tolerálni.

Az idegrendszer fokozott terhelésnek van kitéve azzal, hogy a legfinomabb elem – az éter – felszaporodik a médiumi munka során. Az éter elem, a tér, az Űr. Ahogy a szóban magában is benne van a jelentés: é-TER.

A vata dósa két összetevője az éter és a levegő. Ha az éter felszaporodik, felszaporodik a vata is és könnyen kibillen. A vata hosszú időn át tartó kibillentsége aggasztó idegrendszeri tünetekhez  vezet.

Elviselhetetlenné váló belső feszültség, alvászavar, túlpörgetettség, remegés-reszketés, talajvesztettség, kiábrándultság, a lelkesedés és érdeklődés teljes elvesztése.

Sajnos magam is találkoztam jó képességű szellemgyógyásszal, aki mind több alkohol fogyasztásával próbált úrrá lenni elhatalmasodó bizonytalanságán.

Ez a jelenség azokat is fenyegeti, akik túl sokat böjtölnek, meditálnak, vagy valamilyen más szellemi gyakorlást visznek túlzásba. Fokozottan igaz ez, az alapvetően vata túlsúlyos emberekre.

Itt is nagyon fontos az az aranyszabály: csak egyensúlyban fejlesszük magunkat!

Aki érzékeli magán a vata kibillentséget, hagyja abba, vagy csökkentse a „könnyítő” jellegű gyakorlatokat.

Egyensúlyozza magát sűrű, nehéz, olajos minőségekkel, kevesebbet mozogjon és kevesebbet beszéljen. Ha újra stabilnak és derűsnek érzi magát, csak azután folytassa a szellemi ténykedéseket.