Minden egyes lélek a fejlettségi szintjének megfelelő mágneses erőt vetít ki.

A magnetikus személyiséggel rendelkező embereknek mások számára is érzékelhető, vonzással bíró erejük van. Ennek az erőnek több szintje is lehetséges. A felébredt tudatos lélek az erejét, hatalmát más létezők javára használja, tanít, gyógyít, segít és épít.

Vannak, akik önös érdekből használják a magnetikus erejüket, ami manipulációként vagy szexuális hatalomként nyilvánul meg. Ők még a fejlődés egy korábbi fázisánál tartanak.

Mindannyian olyan embereket és körülményeket vonzunk magunkhoz, amilyen affinitás a lelkünkben van, amire „fel vagyunk mágnesezve”. Ezt a jelenséget nevezik röviden a vonzás törvényének.

Lelkünk mágnesessége neki megfelelő minőségű kapcsolatokba és helyzetekbe visz bennünket, amelyek megmutatják számunkra, hol is tartunk valójában. A felbukkanó események és személyek minket tükröznek a fizikai valóságban.

A másokkal való kapcsolódás az, ami leginkább képes „átmagnetizálni” a lelket. Az átélt érzelmi élmények hatására vagyunk képesek változni, más emberré válni.

A magnetikus erő és hatalom asztrológiai jelölője a születési horoszkópban a Plutó és fényszögei, a Skorpió jegye és a 8. házak. Ezek az elemek adnak felvilágosítást a személyiség ilyen jellegű erejéről és az erő irányultságáról.

(A transzcendens bolygók működése)