Az első sokk után mind többen kérdezgetitek, mit tegyetek a mostani helyzetben? Miért történik mindez velünk, a világgal? A válaszom rövid: azért, mert ez a fejlődés következő lépcsője. Ne hagyd abba az olvasást, nem valami spiri közhelyről akarok írni. Egészen tényszerűen, az „ahogy fent úgy lent” törvénye szerint fogom ezt az „egyenletet” levezetni. Születnek a jelenlegi helyzetben teóriák a Földanya emberiség elleni lázadásáról, a népesség tudatos ritkításáról, véletlenül mutálódott vírusról, vagy a felemelkedés lehetőségéről is. Melyiket tartom igaznak? Erről szól ez az írás.

Van egy olyan tény, amit semmilyen földi erő, de még a földönkívüliek sem tudnak befolyásolni: ez a bolygók mozgása az égen. Naprendszerünk tagjai rendületlen egykedvűséggel és óramű pontossággal járják az útjukat, senki és semmi nem képes hatni rájuk (esetleg csak maga az Isten, de ezt most hagyjuk ki a képletből).

A fejtegetésem alapja a védikus asztrológia által használt sziderikus – azaz valóságos – égkép. A védikus rendszer szerint ugyanis néhány hónapja történt markáns váltások –nevezetesen a Szaturnusz és az őt követő Plútó – Bakba lépése igenis mutatja a változást! Az analógia törvénye értelmében, ami az égen történik, annak az energetikának megfelelő dolognak a Földön is meg kell történnie. Meg is történt, a markáns változás megjelent a fizikai valóságunkban is. Ezer módon megtörténhetett volna, de így történt, a koronavírus által. Nem az a lényeg, hogy mi okozza a változást, hanem az, hogy milyen jellegű változást okoz, és merre terel bennünket ez a folyamat.

Joggal mondhatnátok, hogy máskor is átlépnek a planéták egyik jegyből a másikba, mégsem történnek ilyen megrázó, világméretű események. Igaz, de most több egybeeső hatás miatt is ilyen mellbevágó a történet. Ebből az egyik az, hogy a Plútó 1930-as felfedezése óta (a sziderikus számítás szerint) még sosem járt a Bak jegyében. Ismerjük a Plútó természetét, tudjuk, hogy nem az a vacakolós típus. Finoman szólva is rombol, aztán a romokon óriási erővel regenerál és segít újjáépíteni. A Bak jegyében egy alapvető szerkezetet, társadalmi rendszert vagy struktúrát szeretne gyökeresen átalakítani. Nem siet – lassú bolygó -, van rá kb. 20 éve, amíg itt a Bakban halad.

Térjünk vissza a címben szereplő „fejlődés spiráljára”, hogy jobban értsük a folyamatot. Az Univerzumunkban folyamatos evolúció zajlik, vagyis minden jelenség fejlődésen megy keresztül. Olyan ez, mint amikor a turisták fel szeretnének menni a kölni dóm tetejére és végeláthatatlan sorban lépkednek a csigalépcsőn felfelé. Ugyanazt a pontot 15-20-szor is érintik, csak mindig egy szinttel feljebb.

A zodiákus jegyeinek sorrendje is egy ilyen csigalépcső. Csak felfelé lehet haladni, és nem lehet lépcsőfokokat kihagyni. A haladás érdekében, minden fokra fel kell tennünk a lábunkat, nincs kivétel. A Skorpió után a Nyilas jön, a Nyilas után a Bak, ezután pedig a Vízöntő… a sor sosem ér véget.

Azt viszont már csak az asztrológiát tanulók tudhatják, hogy az egymást követő jegyek valamiben mindig szöges ellentétei az előttük állóknak. A kiáradás és összehúzódás ritmusa jelenik meg a zodiákusban is, mint a légzésünk folyamatában. Ez a fejlődés pulzálása! Az a fázis, amikor a tágulást összehúzódás váltja fel, rosszabbul esik nekünk, mintha fordítva történik. Jelen időpillanatban a Nyilas jegy felemelő, távlatokba vezető, növekedő minőségéből lépünk át a Bak jegy szigorú, vizsgáztató, korlátozó minőségébe. Nem csoda, ha hidegzuhanyként ér minket ez a folyamat. Az elmúlt 2,5 év Nyilas súlypontja az itt tranzitáló 4 fontos bolygóval a legnagyobb távlatokba hajtotta a világ jelenségeit. Mint egy hatalmas lufit, úgy fújta ez az energiahalmozódás a növekedést. A fejlett világ lakossága soha nem látott mértékben utazhatott, a fogyasztás emelkedett és minden növekedésnek indult. Soha nem született ennyi utazásos vlog, videó és úti beszámoló, mint az elmúlt években. A szállások gombamód szaporodtak, a világ neves látnivalóit tömegesen lepték el a turisták. Egyre több felesleges dolgot vásároltunk, egyre több szemetet gyártottunk és minden értékét vesztette. Egy „eldobható” világot hoztunk létre. Ezzel egyidejűleg többet pazaroltunk és egyre inkább szennyeztük a Földet.

De most február végén kipukkadt a lufi. A Szaturnusz a karma bolygója és a Plútó a nagy átrendező szinte egyszerre léptek át a Bak összehúzó minőségébe. Ami most van, az a következményzóna. A karma bolygója kikérdezi tőlünk az elmúlt éveket is.

Hogy ezt egy vírus okozta? Nem számít. Az számít, hogy a fejlődés ezen fokán mi a feladat. A feladat a Bak analógiáiból következik: felnőttség, felelősség, tisztaság, lényeg, koncentráció, beosztás, tartós értékek, realitás, célszerűség, szervezettség.

Vagyis mi fog most történni? Meg leszünk „mérve” egy szigorú mércével (Bak Szaturnusz). Nézzetek körül? Már pontosan látszik, hogyan nyilvánul meg ez az analógia a világunkban. Be vagyunk zárva (korlátok), nem tudunk vég nélkül vásárolni (beosztás, tartalékolás, takarékosság), vigyáznunk kell egymásra (felelősségvállalás), karanténból dolgozunk (átszervezés, a dolgok átstrukturálása). Miután beszorultunk, kénytelenek vagyunk befelé fordulni és elgondolkodni az élet valódi értékein. Félünk, féltjük az egészségünket és az idősek életét. Az élet végességével (Szaturnusz a határok jelölője) kell szembenéznünk.

Több témában is vizsgázunk… Megmérettetik az összezártságban, hogyan neveltük eddig a gyerekeinket… Kibírjuk-e velük akár hónapokon át összezárva? Milyen az, ha VALÓBAN együtt vagyunk velük? Nem lehet őket játszóházba vinni, ledobni a nagymamához vagy az osztálytársakhoz. Mennyire szabtunk határokat a gyerekeknek, neveltük-e őket bármilyen fegyelemre, önállóságra, türelemre. Sajnos az az érzésem, ezen a vizsgán ezekben a hetekben nagyon sokan meg fognak bukni.

Egy bizonyos bolygó csoportosulás a szemközti jegyre is hatást gyakorol, vagyis tengelyként működik. Ebben az esetben a Bakban érezhető hatások a szemközti Rák jegyét is össztűz alá veszik. Mindezt lefordítva, vizsgázik a családi életünk is. A nyomás mintegy „betol” minket a családba, az otthonunkba. A külföldön dolgozók nagy számban indulnak haza, az egyetemisták kénytelenek hazaköltözni, aki teheti a zsúfolt nagyvárosokból vidékre indul. Megnő az igényünk a védettségre, a család jelentette érzelmi biztonságra.. Vizsgázik az is, hogyan tudunk családként működni, hogyan vállalunk felelősséget az idős családtagokért. Ha ezek a témák hazugságra épültek és meneküléssel, állandóan „másholvandolgom” megoldással éltük túl a hétköznapokat, akkor sajnos nehéz időszak jön számunkra. A kapcsolatok válsága fekete-fehéren meg fog mutatkozni, mert apa nem rohanhat el sörözni a haverokkal a vita elől, és anya sem mehet zumbázni vagy spiningelni feszültségoldás céljából. Az összezártság sok-sok párkapcsolatot fog töréspontig vinni, ez borítékolható. A helyzeten a gazdasági helyzet gyengélkedése sem fog segíteni. A család fontosabbá válik, az embereknek össze kell kapaszkodniuk, mert együtt mindig könnyebb.

Mi a megoldás? Csak az lehet megoldás, ami ennek a jegyminőségnek megfelelő energetika. Ami most működni fog, az az lesz, ha komolyan vesszük a dolgokat. Ha a szükséges és elégséges dolgokra koncentrálunk. Ha az élet mindennapi realitásában maradunk, beosztunk, és mindent jól megszervezünk, megtervezünk. Ha óvatosak vagyunk, ha a földön járunk és felelősséget vállalunk egymásért. Ha leegyszerűsítünk, amit csak lehet, ha a régi bevált módszerekhez fordulunk és megpróbálunk befelé fordulni.

Jól tudom, vannak embertípusok, akiknek ez nagyon-nagyon nehéz. A luxust, az egyéni vágyakat, a távoli utazásokat, a bulit és az egót ez a folyamat könyörtelenül le fogja kaszálni. Sajnos az önkifejezésnek, az alkotásnak és művészeteknek sem fog kedvezni.

Kedvez viszont a kertészkedésnek, az otthoni főzésnek, a barkácsolásnak és az életmódváltásnak. Kedvez a természetjárásnak, a természetes és ősi gyógymódoknak és minden olyannak, ami kiállta az idő próbáját, praktikus és reális.

Sokan sokfélét gondolnak erről a helyzetről és újból felerősödtek a dimenzióváltásról, felemelkedésről szóló hangok is. Véleményem szerint ez a Bak energetika nem alkalmas az ugrásra, erre sokkal inkább az ezután következő Vízöntő energetika lesz alkalmas. A fejlődés örök és ez a kb. 20 év – amíg a Plútó a Bakban tartózkodik – talán valóban felkészíthet minket bolygószinten is egy nagy ugrásra. Kitisztíthatja az értékrendünket és sűrítheti annyira az energiákat, hogy azok elegendőek legyenek egy nagyobb szintugrásra is. Hiszen a következő jegy – a Vízöntő – ismét egy kiáradó típusú, tágulásban, robbanásban megnyilvánuló energetika. Amikor kb. 2040-ben a Plútó a Vízöntőbe lép, ugyanilyen döbbenet érhet minket, mint amilyenben most van részünk. Esetleg eljönnek a földönkívüliek, vagy felfedezzük a fénysebességgel való közlekedés lehetőségét vagy az energia egy teljesen ingyenes és tiszta formáját. Ki tudja? Sosem járt még a Plútó a Vízöntőben….

Összegezve a dolgokat. Ami most történik velünk, pontosan az van az „égre is felírva”. Igaz, ennek a megfejtéséhez jó ismerni az analógiákat és az asztrológia összefüggéseit. Remélem sikerült kicsit közelebb hozni a miérteket és megmutatni, hogy igazából MINDEN A HELYÉN VAN… A lényeg az, hogy ne féljünk. Az emberiség találékony, sok új megoldás fog születni a kényszerhelyzetből. Bízzunk magunkban, hogy ezt is megoldjuk, mint annyi mást a történelem folyamán!